Παραγωγή & Επεξεργασία

paragogi

Άριστο τελικό προϊόν!

Για να επιτύχουμε άριστο τελικό προϊόν, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε όλα τα στάδια της παραγωγή αλλά και της επεξεργασίας του προϊόντος.

Τα στάδια της καλλιέργειας είναι τα παρακάτω:

  • Η  περίοδος καλλιέργειας ξεκινά με τη νέα χρονιά  όπου και γίνονται οι ελάχιστες λιπάνσεις και οι ζιζανιοκτοκτονίες.
  • Αφού προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος, ακολουθεί η φύτευση των σπόρων.
  • Η ρίγανη ξεκινά την ανθοφορία της από τέλος Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου, όπου και συλλέγετε.
  • Η ρίγανη στην συνέχεια αφήνετε να αποξηρανθεί φυσικά.

Η επεξεργασία της συλλεχθείσας ρίγανης περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

  • Εδώ ξεκινά το λεγόμενο “τρίψιμο” της ρίγανης, όπου και το προϊόν είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Θα περαστεί η τριμμένη ρίγανη από ειδικό μηχάνημα που αναλαμβάνει το ξεκαθάρισμα των κοτσανιών, τα οποία και αφαιρούνται.
  • Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει το τελικό “φινίρισμα”, δηλαδή το τελευταίο στάδιο κοσκινίσματος, όπου θα αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα από κάποιο ξένο σώμα(χώμα ή πετραδάκια).